fundacja skillab łódź

O Fundacji

Fundacja Skillab powstała w kwietniu 2014 roku w wyniku spotkania ludzi o podobnych wizjach i pasji do tworzenia przestrzeni sprzyjającej wszechstronnemu rozwojowi.

Jej głównym celem jest udostępnianie szeroko pojętej edukacji każdemu niezależnie od wieku i płci. Wyrównywanie szans, dawanie możliwości zdobycia nowych kompetencji i umiejętności, promowanie edukacji przez całe życie, wspieranie rozwoju zainteresowań, organizowanie czasu wolnego - to tylko niektóre z naszych priorytetów. Niezmiernie ważna jest dla nas współpraca z innymi organizacjami, instytucjami publicznymi oraz prywatnymi firmami, która poszerza zasięg naszej działalności, skupiając wokół misji fundacji inne jednostki. Fundusze pozyskujemy z dofinansowań unijnych i ministerialnych.

W ramach działalności Skillabu organizujemy:

• szkolenia z kompetencji psychospołecznych
  • warsztaty dla uczniów szkół podstawowych, gimazjalnych i podnadgimnazjalnych oraz przedszkoli
  • konferencje
  • imprezy kulturalne i rekreacyjne
  • konsultacje psychologiczne
  • wspieramy łódzkich rodziców

Prezes fundacji Skillab Magdalena Kolasa

Magdalena Kolasa psycholog łódź certyfikowany trener szkoła dla rodziców łódźpsycholog, trener umiejętności psychospołecznych, realizator Szkoły dla Rodziców i Wychowawców,  członek Polskiego Towarzystwa Psychologicznego, założycielka łódzkiej klubokawiarni Baby Club Cafe, entuzjastka projektów edukacyjnych dla dzieci i dorosłych.