projekty edukacyjne łódź

Projekty

festiwal rodzicielstwa bliskości łódź
Rodzicielstwo Bliskości to coś, co większość rodziców i tak by stosowała, gdyby tylko mieli śmiałość i należne wsparcie w podążaniu za własną intuicją.

Księga Rodzicielstwa Bliskości, W.M. Sears, wyd. Mamania 2013

Łódzki Festiwal Bliskości jest przestrzenią, do której zapraszamy Was - Rodziców, razem z Waszymi dziećmi. Chcemy sobie wzajemnie dać czas i miejsce na spotkanie i przyjrzenie się temu, jakie są nasze relacje z dziećmi i co jest w nich dla nas cenne. Chcemy podzielić się z Wami doświadczeniem, że dla nas w tych relacjach ważne jest budowanie głębokich, bezpiecznych więzi emocjonalnych i dawanie dzieciom wolności. Wprowadzamy się na trzy dni do Art Inkubatora, żeby pobyć razem w przyjaznej społeczności dorosłych, którzy się wzajemnie słuchają, akceptują i wspierają. Bo przecież - jak głosi stare powiedzenie - aby wychować dziecko potrzebna jest CAŁA WIOSKA.

KIEDY I GDZIE?

23-25.10.2015r. Pofabryczne przestrzenie Art_Inkubatora. Miejsce tak łódzkie, jak to możliwe. Dawne fabryki Scheiblera i Grohmana przekształcone w centrum kultury i przedsiębiorczości obecnie  Art_Inkubator jest miejscem takich imprez jak Łódź Design Festiwal i Foto Festiwal

To były trzy dni dyskusji, pytań, odpowiedzi, spotkań warsztatowych, zajęć dla dzieci. Przestrzeń na wspólne bycie, również z dziećmi. (www.festiwalbliskosci.pl).